Realitat virtual VS augmentada

Que és la realitat? 

Començem des del principi. Aquesta és una de les preguntes més bàsiques que les persones s’han estat fent desde que tenen ús de raó, i tots hem dubtat a vegades sobre què era i què no real…

La realitat és el conjunt de tot allò que efectivament existeix, en contrast amb tot allò que és imaginari o allò que sembli altra cosa que el que és. Les ficcions no es consideren com a reals. El mot català “realitat” està pres del llatí medieval ‘realitate’.

Segones les escoles filosòfiques que l’analitzen, la realitat pot incloure o no entitats fora de l’abast de la percepció, com l’ànima o Déu, o el regne del que és quantificable i mesurable, accessile mitjançant la raó o els sentits i susceptible de ser usat com a prova per a les hipòtesis o judicis. Així, segons per quina, real pot ser cert, existent o ésser, podent oposar-se a irreal, possible, ideal o imaginari.

Per tant, si pots tocar-ho, veure-ho o sentir-ho, és real. Oi? Les regles del joc són cada cop més i més complexes amics!

I… què és la realitat virtual i la realitat augmentada?

La realitat virtual (RV) és un entorn d’escenes i objectes simulats d’aparença real. L’accepció més comuna refereix a un entorn generat mitjançant tecnologia informàtica, que creï en l’usuari la sensació d’estar immers en ell.

Aquest entorn és contemplat per l’usuari a través d’un dispositiu conegut com a ulleres o casc de realitat virtual. Aquest pot anar acompanyat d’altres dispositius, com guants o vestits especials, que permeten una major interacció amb l’entorn així com la percepció de diferents estímuls que intensifiquen la sensació de realitat.

La realitat augmentada (RA) en canvi és el terme que s’utilitza per a descriure al conjunt de tecnologies que permeten que un usuari visualitzi part del món real a través d’un dispositiu tecnològic amb informació gràfica afegida per aquest.

El dispositiu, o conjunt de dispositius, afegeixen informació virtual a la informació física ja existent, és a dir, una part virtual apareix en la realitat. D’aquesta manera els elements físics tangibles es combinen amb elements virtuals, creant així una realitat augmentada en temps real.

realitat

En què es diferencien?

Tant la realitat virtual com la realitat augmentada es caracteritzen per ser tecnologies molt similars, però complementàries al mateix temps, perquè cadascuna pot ajudar-nos en situacions diferents:

Les aplicacions de Realitat Virtual se centren especialment a viure noves experiències i interactuar amb elles. Podem aplicar aquesta tecnologia a l’educació, a la simulació de situacions perilloses o fins i tot per a la visualització d’informació avançada, entre altres exemples, amb l’objectiu que els usuaris puguem veure la informació de forma molt més clara i detallada en un entorn completament virtual, creant una experiència d’aprenentatge molt més efectiva.

De manera contrària, les aplicacions de Realitat Augmentada ens ajuden a solucionar o millorar situacions amb la qual podem trobar-nos en el nostre dia a dia. La Realitat Augmentada pot ajudar-nos a tenir més informació quan visitem un museu, a saber si el sofà que volem comprar-nos quedarà bé en el nostre saló, així com també pot ajudar les empreses del sector logístic a tenir un millor control dels seus magatzems.

Realitat Mixta: la fusió perfecta

Queda clar que, tant la Realitat Virtual com la Realitat Augmentada, es caracteritzen per la possibilitat de fer-nos canviar la nostra manera de veure i d’interactuar amb la realitat, encara que l’aplicació de la nova informació és molt diferent. I just quan començàvem a familiaritzar-nos amb aquestes dues noves aplicacions tecnològiques, apareix una tercera realitat: la realitat mixta.

Com el seu nom indica, la realitat mixta és una combinació entre realitat virtual i realitat augmentada. Una combinació de totes dues tecnologies que ens permet crear objectes i escenaris de realitat virtual amb els quals interactuar en el món real; o interactuar amb objectes i escenaris del món real a través del món virtual.

I no sols això, també es pot registrar l’experiència de l’usuari barrejant la seva realitat (aquella que pot veure a través de la realitat mixta), amb la nostra realitat (el que està passant en el moment en el món real).

La realitat mixta és l’última incorporació d’aquestes noves realitats i és una tecnologia encara en construcció. Així i tot, la realitat mixta augura ser la que normalitzarà tant la realitat virtual com la realitat augmentada en el nostre dia a dia, en un futur no gaire llunyà.

Ja coneixem les aplicacions en diferents àmbits que té la realitat virtual. Entreteniment, medicina, arquitectura, cinema, educació i moltes més. La realitat mixta també té aquesta capacitat d’adaptació, que permet continuar avançant i millorant processos i indústries.

Per exemple, les empreses poden oferir productes interactius als seus clients, nous catàlegs o rèpliques 3D representades en la realitat. Opcions que abans eren gairebé impossibles de realitzar.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

On Key

Related Posts

Què és la blockchain?

Primer de tot, abans d’explicar-te què és la blockchain, per què n’hauríem de parlar en una web de viatges? Com bé saps, The ARCH té

Realitat virtual VS augmentada

Que és la realitat?  Començem des del principi. Aquesta és una de les preguntes més bàsiques que les persones s’han estat fent desde que tenen

4 RUTES PET FRIENDLY

Les 4 rutes pet friendly que tenim a The ARCH Benvinguts al post del blog dedicat als vostres amics peluts. Aquí us recomanarem 4 rutes

Benvinguts a The ARCH

Benvinguts a The ARCH: AReal Chest Hunter. Aquí la tens, te la regalem. Volem ajudar a la gent a sortir, sol o acompanyat. Viatjar mai

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies per al seu correcte funcionament. En clicar el botó Acceptar, acceptes l`ús d`aquestes tecnologies i el processament de les teves dades per aquests propòsits.    Més informació
Privacidad